23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Medicinfrit kød kan blive konkurrent til økologi

Frygten for resistente bakterier har skabt en ny niche for medicinfri svin.


























En del forbrugere verden over er bange for, at stigningen i brugen af antibiotika til husdyrproduktion vil skabe flere resistente bakterier, og det har skabt en efterspørgsel efter såkaldt medicinfrit kød. Det fortæller Økologi og Erhverv. Således også i Danmark, hvor Dansk Supermarked sidste sommer var først med medicinfri svin. Siden da har salget af den nye konventionelle variant overhalet salget af økologisk svinekød hos Bilka. Tidligere Friland-direktør Karsten Dejbjerg Kristensen mener dog ikke, at de økologiske landmænd har grund til bekymring. - Det er utroligt vigtigt, at det konventionelle landbrug er i stand til at udvikle sig, men jeg synes ikke, at de medicinfri svin er noget, som økologerne behøver at bekymre sig om. De forbrugere, der køber de medicinfri svin, køber i forvejen konventionelt kød, og salget har ikke medført, at det økologiske salg er faldet, siger Karsten Dejbjerg Kristensen, som desuden er medejer og direktør for handelsfirmaet Tamaco, der i juni sidste år var med til at levere de første antibiotikafri svin til Dansk Supermarked.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.168