23948sdkhjf

Medicinfrit kød kan blive konkurrent til økologi

Frygten for resistente bakterier har skabt en ny niche for medicinfri svin.
En del forbrugere verden over er bange for, at stigningen i brugen af antibiotika til husdyrproduktion vil skabe flere resistente bakterier, og det har skabt en efterspørgsel efter såkaldt medicinfrit kød.

Det fortæller Økologi og Erhverv.

Således også i Danmark, hvor Dansk Supermarked sidste sommer var først med medicinfri svin.

Siden da har salget af den nye konventionelle variant overhalet salget af økologisk svinekød hos Bilka.

Tidligere Friland-direktør Karsten Dejbjerg Kristensen mener dog ikke, at de økologiske landmænd har grund til bekymring.

- Det er utroligt vigtigt, at det konventionelle landbrug er i stand til at udvikle sig, men jeg synes ikke, at de medicinfri svin er noget, som økologerne behøver at bekymre sig om. De forbrugere, der køber de medicinfri svin, køber i forvejen konventionelt kød, og salget har ikke medført, at det økologiske salg er faldet, siger Karsten Dejbjerg Kristensen, som desuden er medejer og direktør for handelsfirmaet Tamaco, der i juni sidste år var med til at levere de første antibiotikafri svin til Dansk Supermarked.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094