En del forbrugere verden over er bange for, at stigningen i brugen af antibiotika til husdyrproduktion vil skabe flere resistente bakterier, og det har skabt en efterspørgsel efter såkaldt medicinfrit kød.
Det fortæller Økologi og Erhverv.
Således også i Danmark, hvor Dansk Supermarked sidste sommer var først med medicinfri svin.
Siden da har salget af den nye konventionelle variant overhalet salget af økologisk svinekød hos Bilka.
Tidligere Friland-direktør Karsten Dejbjerg Kristensen mener dog ikke, at de økologiske landmænd har grund til bekymring.
- Det er utroligt vigtigt, at det konventionelle landbrug er i stand til at udvikle sig, men jeg synes ikke, at de medicinfri svin er noget, som økologerne behøver at bekymre sig om. De forbrugere, der køber de medicinfri svin, køber i forvejen konventionelt kød, og salget har ikke medført, at det økologiske salg er faldet, siger Karsten Dejbjerg Kristensen, som desuden er medejer og direktør for handelsfirmaet Tamaco, der i juni sidste år var med til at levere de første antibiotikafri svin til Dansk Supermarked.